City Lab Challenge

This poll has ended (since 1 year).

Bine ai venit!

Un mare MULȚUMIM elevilor care s-au implicat, cadrelor didactice pline de pasiune, și conducerii unităților școlare, extrem de deschise. Nu știm cum au reușit să se împartă între teze, activități extrașcolare, timp cu prietenii, dar iată că au răspuns cu succes competiției City Lab Challenge!

Noi am avut deja bucuria să evaluăm în primă variantă proiectele integral. Iar miercuri îi vedem în finală! Acum e rândul tău să susții unul dintre proiecte.
City Lab Challenge a pornit de la ideea: Vreau să ajut! Cum pot să mă implic? Liceenii au propus o serie de proiecte care pot ajuta la dezvoltarea comunității locale.

UN VOT înseamnă aprecierea ta pentru implicarea lor!

Fii ca ei! Implică-te!

Numele echipei: Sunergy 
Colegiul Național „Grigore Moisil”
Numele proiectului: „Stația verde”
Tema aleasă: Sectorul 6 – Hub al inovării

Soluția propusă: Soluția pe care echipa o propune este amplasarea unor structuri specializate, ce conțin: panouri solare, porturi USB, pedale retractabile ce pot genera energie, ecrane pentru afișarea programului autobuzelor și a informațiilor de interes public, un perete destinat lucrărilor de artă stradală, un sistem de stocare a energiei pe bază de aer comprimat (CAES).
Proiectul urmărește îmbunătățirea calității timpului petrecut în cadrul călătoriilor prin oraș, oferind un loc în care oamenii nu se pot doar odihni, ci și informa cu privire la evenimente culturale și artistice din sectorul 6 și din București, în timp ce au parte de activitate fizică. De asemenea, are și rolul de a influența pozitiv diferite aspecte ale vieții de oraș și de a expune publicului noi concepte legate de energia verde.
Stația verde are o structură modulară, astfel că amplasarea sa poate fi realizată în parcuri, sau în zone ce necesită revitalizare, sau chiar stațiile de transport în comun. Unul dintre pereți are drept scop oferirea de spațiu pentru arta stradală, astfel încât fiecare design poate fi unic. Echipa consideră că Implementarea ideii în tot sectorul ar dura maxim un an.

Numele proiectului: „Stația verde”
434 voturi primite, reprezentând 18.83% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )

 

Numele echipei: Predatorii
Liceul Teoretic Marin Preda
Numele proiectului: Smart mobility for students
Tema aleasă: Mobilitatea urbană

Soluția propusă: Proiectul propune Realizarea unor piste speciale pentru transportul în siguranță pe două roți, în special pentru liceeni. Traseul vizat de echipa proiectului este:  Marin Preda- Crângași, Uverturii - Kirițescu - Tudor  Vladimirescu, Mall Plaza - Moisil, Apusului - Păcii. 
În egală măsură, proiectul vizează Reabilitarea, consolidarea, aducerea la același nivel cu șoseaua a gurilor de canal, și propune aplicarea sancțiunilor celor care deteriorează drumul public.  
Smart mobility for students propune implicarea comunității și implicit a elevilor liceului prin susținerea unor activități de informare referitoare la respectarea spațiilor dedicate pistelor de trotinete/biciclete, precum și a traficului. Proiectul propune implicarea administrației locale prin alocarea unor facilități companiilor care pun la dispoziția elevilor trotinetele, buget care să acopere costurile deplasării elevilor spre școală, astfel încât  acestea să intre în categoria mijloacelor de transport în comun, la care elevii au acces gratuit.  

Numele proiectului: Smart mobility for students
110 voturi primite, reprezentând 4.77% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )

 

Numele echipei: Novus 
Liceul Teoretic Eugen Lovinescu
Numele proiectului: Novus
Tema aleasă: Mobilitate urbană

Soluția propusă: Proiectul NOVUS dorește facilitarea mobilității urbane aducând un transport alternativ ce ajuta la fluidizarea traficului si reducerea noxelor. Echipa și-a propus realizarea unui vehicul pe 3 roți cu pedale, ușor și mobil, asistat de un motor electric. Pentru identificarea nevoii unui astfel de produs, echipa de proiect a realizat 93 de chestionare, în rândul colegilor de liceu, profesorilor și cunoscuților din sector. Designul este creat special în cadrul proiectul City Lab Challenge.  
Echipa consideră că proiectul poate atrage finanțare din partea mediului de afaceri local, și apreciază că luând în calcul stagiul de dezvoltare, investițiile inițiale, fabricarea tricicletelor electrice, distribuirea lor cât și a stațiilor de încărcare, produsul poate ajunge pe străzile sectorului 6 în aproximativ 12-14 luni.

Numele proiectului: Novus
766 voturi primite, reprezentând 33.23% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )

Numele echipei: ArtVille 
Colegiul Tehnic ”Ghe. Asachi”
Numele proiectului: DRUMUL CELOR 7 ARTE
Tema aleasă: Mod de viață, educație, cultură și timp liber

Soluția propusă: Înființarea unui centru/spațiu de petrecere a timpului liber într-un mod creativ, numit „Drumul celor 7 Arte”, în care locuitorii sectorului 6 se pot bucura de beneficiile unor ateliere creative, care pot contribui în mod direct și eficient la educația și dezvoltarea personală a fiecăruia dintre participanți. Aceste centre/spații vor fi amenajate pe o structură de tip container, întregul amplasament conținând un număr de 7 containere. Acestea vor fi așezate de o parte și de alta a unei alei, în Parcul Drumul Taberei din sectorul 6. Pentru amplasarea containerelor va fi nevoie de amenajarea unui perimetru al parcului și obținerea avizelor necesare. 
Fiecare dintre cele 7 containere va fi un centru pentru una din cele 7 arte: Pictură, Sculptură, Literatură, Muzică, Dans, Arhitectură și Cinematografie.
Beneficiarii proiectului sunt locuitorii din sectorul 6 (copiii,elevii, studenții, adulții).  Implicarea comunității va consta în derularea unor acțiuni de voluntariat în cadrul atelierelor cuprinse în centrul „Drumul celor 7 Arte”. Voluntarii vor fi selectați din rândul  studenților de la diferite specializări: Litere, Regie-Film, Arte, Coregrafie, Arhitectură și Peisagistică.
Timpul necesar implementării ideii este de 3 luni conform echipei de proiect.

Numele proiectului: DRUMUL CELOR 7 ARTE
398 voturi primite, reprezentând 17.27% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )

Numele echipei: C-Traffic 
Colegiul Economic "Costin C. Kiriţescu"
Numele proiectului: "Deplasează-te Smart, C-Traffic!"
Tema aleasă: Mobilitate urbană

Echipa și-a propus realizarea unei aplicații mobile pentru locuitorii sectorului 6, cu ajutorul căreia să poată semnala cele mai frecvente probleme din trafic. 
Echipa își propune implicarea comunității locale prin transmiterea de informații direct din trafic. Cum rezolvăm problema maşinilor parcate greşit? Simplu, cu ajutorul utilizatorilor! Prin crearea unui cont în aplicaţia dezvoltată se poate raporta orice maşină parcată greşit şi orice modificare a traficului. După câteva aprobări din partea altor utilizatori,  problema semnalată apare în aplicaţie unde este preluată de echipa proiectului şi verificată, în același timp încercând să  contacteze autoritățile responsabile şi să ducă la soluţionarea problemei.

Numele proiectului: "Deplasează-te Smart, C-Traffic!"
146 voturi primite, reprezentând 6.33% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )

 

Numele echipei: RoPeter
Colegiul Tehnic Petru Maior 
Numele proiectului: "Covi-Help"
Tema aleasă:  Economie - Start-up  
Scopul proiectului este de a monitoriza tensiunea și intensitatea curentului electric în secțiile ATI din spitale în perioada pandemiei COVID-19. În funcție de alerta primită personalul medical/administrativ este alertat, de îndată ce se produc modificări. Un număr mare de persoane internate în secțiile ATI, duce inevitabil la o aglomerare a secțiilor ATI și se produce o suprasolicitare a instalațiilor electrice. O permanentă monitorizare precum și intervenția înainte de a duce la o tragedie este absolut necesară. Echipa liceului a dezvoltat un prototip funcțional, care poate fi integrat în secțiile ATI. 
Principii de funcționare: Senzorul de tensiune măsoară tensiunea electrică de alimentare a secției ATI și senzorul de curent măsoară curentul electric consumat în această secție ATI.
Placa de dezvoltarea Arduino Uno primește informațiile de la senzorul de tensiune și de la senzorul de curent. În funcție de algoritmul programului instalat în placa de dezvoltare Arduino Uno, execută o comandă la buzer și la dispozitivul Bluetooth HC05.
Tot în funcție de algoritmul programului instalat în placa de dezvoltare Arduino Uno, deconectează consumatorii cu ajutorul unui releu de comandă.

Numele proiectului: "Covi-Help"
451 voturi primite, reprezentând 19.57% din numărul total de voturi exprimate ( 2305 )